Bagietki orkiszowe 100%
Nie trzeba mieć specjalnej foremki, żeby móc piec bagietki. Wystarczy uformować w rękach podłużny kształt i…
Polecane przepisy
Domowy budyń kakaowy
Kiedy masz ochotę na budyń – co robisz? Jeśli dotąd Twoim wyborem był budyń z torebki,…
Szarlotka
Szarlotka to chyba najbardziej klasyczne ciasto kuchni polskiej na jesień. Kiedy tylko zacznie się sezon na…
Ciasteczka z patelni
Koniec wymówek! Że brak piekarnika, że nie potrafię, że nie wychodzi, że nierówno piecze… Mam dla…
Proziaki
Wydawałoby się, że zrobienie bułek zajmuje strasznie dużo czasu. Są jednak „bułki”, które przygotowuje się dosłownie…
Blok czekoladowy
Wstyd przyznać, ale smak bloku czekoladowego poznałam dopiero kilka lat temu. Nie pamiętam go z dzieciństwa….
Deser z mascarpone i truskawkami z rabarbarem
Kiedy przygotowywałam batony owsiane, zrobiłam za dużo musu owocowego. Pomyślałam, że dobrze się nada do deseru….
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów