Dyniowy pająk na Halloween
Odkryłam niedawno na Facebooku niesamowitą stronę: Bake Street. Szczególnie zachwyciło mnie zdjęcie drożdżówki (wyświetli się Wam, kiedy…
Polecane przepisy
Batony owsiane z rabarbarem i truskawkami
To pierwsze truskawki w tym sezonie. Większość przejedliśmy, a z niewielkiej resztki, która została, powstały pyszne…
Leniwe kopytka
Widziałam, że Ewa dodała już przepis na leniwe i, robiąc leniwe kopytka, chciałam z niego skorzystać,…
Żurek na zakwasie i wywarze grzybowym
Boję się grzybów. A od kiedy pojawiły się na świecie moje Dzieci i od kiedy zaczęły…
Łosoś z warzywami w cieście francuskim
Danie idealne dla smakoszy łososia. Sprawdzi się na codzienny obiad, ale też jako miłe zaskoczenie dla…
Makaron razowy
Poleca: Ania Fot. Ania Potrzebujemy: (porcja na 3 osoby – 2 duże i jedną małą) 1,5…
Magdalena Tomaszewska-Bolałek, „Japońskie słodycze”
Tekst: Ewa Fot. Hanami „(…) jedzenie oraz gotowanie są jednymi z najbardziej instynktownych potrzeb człowieka, kryjących…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów