Szarlotka
Szarlotka to chyba najbardziej klasyczne ciasto kuchni polskiej na jesień. Kiedy tylko zacznie się sezon na…
Polecane przepisy
Dyniowe podpłomyki
Podpłomyki to dobre rozwiązanie dla osób, które szukają sposobu na szybkie i łatwe w przygotowaniu domowe…
Kremówki na krakersach
Obok prawdziwych kremówek, zwłaszcza tych jadanych kiedyś w Wadowicach, te nawet nie stały. Chociażby ze względu…
Jaglany serek waniliowy
Dużo ostatnio w mojej kuchni kaszy jaglanej – poddałam się modzie. Szczerze mówiąc, nie wszystkie dania…
Syrop z czosnku
Bałam się tego syropu – tzn. jego smaku. Okazało się jednak, że nie jest taki zły,…
Tort jednorożec – tort konfetti
Co roku robię trzy torty. Pierwszy na wiosnę, drugi w lecie, a trzeci w grudniu. Pierwszy i…
Hummus klasyczny
Hummus to aromatyczna pasta przyrządzona na bazie ciecierzycy z dodatkiem sezamu i czosnku. Nie są to…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów