Chili sin carne
Chili con carne to mój pewniak, kiedy potrzebuję szybkiego i smacznego obiadu. Nadaje się nawet na…
Polecane przepisy
Klops, czyli pieczeń rzymska na dwa sposoby
Alternatywa dla zwykłego mielonego. Mięso jest dobre zarówno na ciepło do obiadu, jak i na zimno…
Ciasto miętowe z truskawkami
To jest hit! Spróbujcie zmiksować cukier z liśćmi mięty. Nie dość, że wyjdzie z tego połączenia…
Ewa Hangel „Vegekociołkowanie” – recenzja
Kiedy słyszę „vege”, nabieram dystansu. Na razie opieram się wszelkim kulinarnym modom drugiej dekady XXI wieku….
Mus truskawkowy z jarmużem
Jarmuż to moje odkrycie ostatniego miesiąca. Nigdy wcześniej go nie jadłam. Postanowiłam spróbować, bo naczytałam się…
Krem truflowy – do tortów, orzeszków i muffinów
Potraficie sobie wyobrazić coś naprawdę pysznego? Zróbcie to! A teraz wyobraźcie sobie, że istnieje smak jeszcze…
Drożdżówka z serem na dwa sposoby
Ciasto drożdżowe to mój ulubiony słodki wypiek. Nic nie pobije zapachu i smaku świeżych drożdży. Nie…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów