Klasyczne bolognese
Na naszym blogu są już dwie wariacje na temat bolońskiego spaghetti (Ani i Antylopki), ale wciąż…
Polecane przepisy
Domowy cukier waniliowy
Nie mam pojęcia, dlaczego ten post pojawia się na blogu tak późno. Przecież, by powstał domowy…
Bułki na zakwasie pszenno-orkiszowe
Te bułki przygotowuję prawie zawsze, kiedy dokarmiam zakwas. Żeby upiec z niego chleb, zazwyczaj potrzeba kilka…
Szybka sałatka z tortellini
Szybka – jak wszystko z wykorzystaniem tortellini. Oczywiście tylko wtedy, kiedy zdecydujesz się na zakup gotowych…
Zimowy napój rozgrzewający – na wrzątku!
Kiedy zamawialiśmy ten zimowy napój w restauracji, śmialiśmy się, że kupujemy wrzątek. Śmiechy się skończyły po…
Kompot z rabarbaru
Kompot z rabarbaru to klasyka, która w sezonie powinna się znaleźć w każdej kuchni. I nie…
Biszkopt rzucany biały – idealny
Nareszcie! W wieku 30 lat nauczyłam się piec biszkopty. Lepiej późno niż wcale. Nie będę już…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów