Chleb na maślance na zakwasie żytnim według Piotra Kucharskiego
Dziwne są receptury Piotra Kucharskiego na pieczywo na zakwasie. Czas wyrastania podobny jak u Hamelmana, tyle…
Polecane przepisy
Batony owsiane z rabarbarem i truskawkami
To pierwsze truskawki w tym sezonie. Większość przejedliśmy, a z niewielkiej resztki, która została, powstały pyszne…
Jak przechowywać chleb? Lniany worek na chleb od AleWorek
Jak przechowywać chleb? Macie swoje patenty? Jeśli zjadacie pieczywo w ciągu doby albo dwóch od wypieku…
Kurczak zapiekany z ziemniakami i szparagówką
Po dwóch latach przerwy kupiłam ponownie garnek rzymski (poprzedni niestety pękł) i zaczynam od nowa przygodę…
Lemoniada porzeczkowa
Nic prostszego i nic pyszniejszego. Lato co prawda nas w tym roku nie rozpieszcza, ale miejmy…
Brokuły z jogurtem
Przepis z książki „30-minutówki” – tak ją nazywam. Napisany krótko i na temat. Co prawda nie lubię,…
Konkurs – gotuj i rób zdjęcia!
Tekst: Ewa Fot. Cooklet Nasz blog kilka miesięcy temu zaopatrzył się w mały żółty znaczek, który…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów