Barszcz czerwony błyskawiczny
Jeśli brakuje czasu na zrobienie obiadu, można kupić barszcz w torebce i rozpuścić go w wodzie, ale po…
Polecane przepisy
Naany pomidorowe na zakwasie
Przepis na naany na drożdżach jest z nami na blogu już 2,5 roku! Bardzo często je…
Słodkie żółwie, czyli szpinakowe bułeczki na śniadanie
Moje dzieci uwielbiają chleb tygrysi. W smaku jest zupełnie zwyczajny, ale cały jego urok tkwi w popękanej…
Chleb jaglany na zakwasie
Nie jest to chleb bezglutenowy. Do pszenno-żytniego ciasta dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną. Nawet ci, którzy jaglanki…
Curry z kalafiora
Nie jest to może najpiękniejsze danie świata, ale na pewno bardzo smaczne. Choć trzeba oczywiście lubić…
Chałka z cynamonową kruszonką
Bardzo lubię piątki. I to wcale nie dlatego, że to koniec tygodnia pracy. Moja praca często przenosi…
Biruta Markuza, „Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku”
Tekst: Ewa Fot. Zysk i S-ka „Rozmiar mojej niewiedzy uświadomił mi pierwszy przepis, z którym się…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów