Zatapiane rogaliki
Gdybym sama tego przepisu nie wypróbowała, to nie uwierzyłabym, że to się może udać! Zapraszam Was…
Polecane przepisy
Chaczapuri ze szpinakiem
Gruzińskie chlebki chaczapuri to rodzaj pieczywa przygotowywanego na patelni. Do środka można dać dowolne nadzienie. Najczęściej…
Ewa Hangel „Vegekociołkowanie” – recenzja
Kiedy słyszę „vege”, nabieram dystansu. Na razie opieram się wszelkim kulinarnym modom drugiej dekady XXI wieku….
Bułeczkowy wieniec owsiany
Poleca: Ewa Źródło: Chleby bułki bułeczki Fot. Ewa Pieczywo dla dużej rodziny albo na imprezę 🙂…
Babka z czekoladą
Ta wielkanocna babka jest zdradliwa. Kiedy przygotowywałam ją po raz pierwszy, użyłam zbyt małej formy i…
Sernik gotowany
Sernik gotowany to specjalność mojej Teściowej. Nie jest mdły jak niektóre serniki, nie jest też bardzo…
Biała kiełbasa po wiejsku
Przepis znalazłam, kombinując, co zrobić z białą kiełbasą, która została po Wielkanocy i która w tradycyjnej…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów