Biruta Markuza, „Przyprawy z całego świata”
Tekst: Ewa Fot. Zysk i S-ka „«Mam, dodam, jaki będzie efekt?» Książka jest zbiorem elementarnych odpowiedzi…
Polecane przepisy
Dyniowy sos alfredo do makaronu
Trochę czasu już w życiu spędziłam w kuchni, a prostota pewnych dań cały czas mnie zadziwia….
Pączki z ziemniakami
W końcu się odważyłam – usmażyłam swoje pierwsze w życiu pączki! Wybór padł na pączki z ziemniakami…
Tort naleśnikowy
To w zasadzie nie danie, tylko propozycja podania naleśników w inny niż zazwyczaj sposób 🙂 Farsze…
Biszkopt rzucany biały – idealny
Nareszcie! W wieku 30 lat nauczyłam się piec biszkopty. Lepiej późno niż wcale. Nie będę już…
Scones marchewkowe
Bułeczki typu scones uwielbiam, od kiedy pierwszy raz ich spróbowałam. Mam kilka swoich ulubionych smaków, ale scones marchewkowe…
Chleb z pomidorami na zakwasie
Na tym chlebie tymczasowo zakończyła się moja przygoda z zakwasem. Mój zakwas powstał metodą Hamelmana w grudniu…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów