Pita
Pita to kapryśne chlebki. Nie zawsze wychodzą takie, jak powinny. Czasem nie chcą się „napompować”. Ale…
Polecane przepisy
Granola miodowa
To druga – po żurawinowej – granola, jaką robię najczęściej. I ciągle nie mogę się zdecydować,…
Francuskie naleśniki – idealne
Sądziłam, że już znalazłam idealne naleśniki. Długi czas nie umiałam ich robić. To znaczy – smażyłam…
Batbout – chlebki z kaszy manny smażone na patelni
Wiedziałam, że kiedy założę na Facebooku grupę dla osób, które lubią piec, nie tylko pomogę innym zacząć…
Latte dyniowe
Korzenne aromaty najlepiej smakują jesienią i zimą. Koniecznie wieczorem, w ciepłym swetrze i z dobrą książką….
Sernik gotowany
Sernik gotowany to specjalność mojej Teściowej. Nie jest mdły jak niektóre serniki, nie jest też bardzo…
Frittata ze szparagami i jarmużem
Poleca: Ewa Frittata to nic innego jak zapiekany omlet z dodatkami. Wrzucić do niego możecie wszystko,…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów