Proziaki
Wydawałoby się, że zrobienie bułek zajmuje strasznie dużo czasu. Są jednak „bułki”, które przygotowuje się dosłownie…
Polecane przepisy
Klára Molnár i Tadeusz Olszański, „Na węgierskim stole. Pysznie i domowo”
Tekst: Ewa Fot. Studio Emka „Zapraszamy do stołu! Oczywiście na węgierskie jadło z czerwonym od papryki…
Ewa Hangel „Vegekociołkowanie” – recenzja
Kiedy słyszę „vege”, nabieram dystansu. Na razie opieram się wszelkim kulinarnym modom drugiej dekady XXI wieku….
Makaron razowy
Poleca: Ania Fot. Ania Potrzebujemy: (porcja na 3 osoby – 2 duże i jedną małą) 1,5…
Granola Anny Starmach
Każda granola ma w sobie coś wyjątkowego, jakiś kluczowy składnik, który odróżnia ją od pozostałych. Tutaj…
Muffinki z dżemem – zamiast pączków
Jeśli liczycie, że te muffinki z dżemem będą prawie jak pączki, to pamiętajcie, że „prawie” robi…
Francuskie naleśniki – idealne
Sądziłam, że już znalazłam idealne naleśniki. Długi czas nie umiałam ich robić. To znaczy – smażyłam…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów