Bułki z wody, czyli pretzel buns
Poleca: Krolcia Źródło: The Dutch Baker’s Daughter Fot. Krolcia Bułeczki, mimo tego, że drożdżowe, idealnie nadają…
Polecane przepisy
Chleb z jarmużem na zakwasie
Jarmuż odkryłam dopiero w tym roku. I przepadłam na amen. Od tamtej pory jadłam go już…
Korzenne ciasto z dynią
Dynia, dynia, dynia na wszystkie sposoby. W okresie od jesieni do zimy wykorzystują ją, kiedy tylko…
Chleb codzienny (4 składniki)
Można kombinować, kupować wymyślne mąki, dodawać ziarna, działać z zakwasem, zaczynami. Zaplatać w fantazyjny sposób, wyrabiać…
Julia Child „Gotuj z Julią. Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni” – recenzja
Od razu przechodzimy do sedna. Wstęp książki Julii Child Gotuj z Julią jest krótki, dwustronicowy. Nie ma…
Muffinki z dżemem – zamiast pączków
Jeśli liczycie, że te muffinki z dżemem będą prawie jak pączki, to pamiętajcie, że „prawie” robi…
Lody kakaowe na mleku kokosowym (z maszyny)
W tym roku nareszcie spełniłam jedną ze swoich kulinarnych zachcianek i kupiłam maszynę do lodów. Najzwyklejszą, względnie…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów