Klára Molnár i Tadeusz Olszański, „Na węgierskim stole. Pysznie i domowo”
Tekst: Ewa Fot. Studio Emka „Zapraszamy do stołu! Oczywiście na węgierskie jadło z czerwonym od papryki…
Polecane przepisy
Ajvar
Ajvar to kolejny sos (po sosie tzatziki), który okazał się dla mnie niebywałym smakowo odkryciem. Pochodzi…
Bułki mleczne na śniadanie
Kojarzycie bułki mleczne sprzedawane w marketach po kilka sztuk, w foliowych opakowaniach? Wiadomo, że są sztuczne….
Wyzwanie kulinarne 2015
Tak, wiem, jest już koniec stycznia, a wyzwania i postanowienia podejmuje się na początku roku. Ale…
Muffiny jaglano-orzechowe
Grudzień = orzechy. A w takim wydaniu – czyli w muffinach – smakują naprawdę genialnie. Do…
Pancakes – amerykańskie naleśniki
Pancakes to zachodnia wersja naleśników. Z naszymi naleśnikami nie mają wiele wspólnego, bardziej przypominają racuchy. Są grubsze, zazwyczaj…
5 sposobów na dania z patelni (i test patelni tytanowej)
Gdybym miała zostawić w kuchni tylko jedną rzecz potrzebną do gotowania, nie wahałabym się ani przez…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów