Światowy Dzień Pieczenia – podsumowanie akcji i nagroda!
Fot. World Baking Day Minął tydzień i dobiegło końca nasze tegoroczne pieczenie pod hasłem Bake Brave!…
Polecane przepisy
Frittata po polsku
Zachciało nam się nagle i niespodziewanie jakiejś odmiany na kolację. Na pizzę za późno, bo ciasto…
Ewa Hangel „Vegekociołkowanie” – recenzja
Kiedy słyszę „vege”, nabieram dystansu. Na razie opieram się wszelkim kulinarnym modom drugiej dekady XXI wieku….
Błyskawiczne ciasto z owocami
Na dworze dzisiaj padało, mąż zabrał samochód, siedziałam sama z dzieciakami i nie miałam jak wyskoczyć…
Tagliatelle z sosem pomidorowym i ricottą
Szybki i smaczny obiad. Coś w sam raz dla niejadka, ale też dobry pomysł na upały…
Jak przechowywać chleb? Lniany worek na chleb od AleWorek
Jak przechowywać chleb? Macie swoje patenty? Jeśli zjadacie pieczywo w ciągu doby albo dwóch od wypieku…
Chleb wiejski na zaczynie 12-godzinnym
Dziś Światowy Dzień Chleba. Ja swoją przygodę z pieczywem zaczęłam ładnych parę lat temu – od…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów