Chelsea Monroe-Cassel, Sariann Lehrer, „Uczta lodu i ognia”
Tekst: Ewa Fot. Wydawnictwo Literackie „Nie żałujcie sobie jadła, przyjaciele. Nadchodzi zima.” Od deski do deski…
Polecane przepisy
Szyszki z płatków kukurydzianych
To smak mojego dzieciństwa. Brat robił takie szyszki z masy krówkowej. Nie kupowanej w sklepie –…
Herbatniki Julii Child
Herbatniki Julii Child to kolejny przepis z książki Gotuj z Julią. Niezbędne przepisy i porady mistrzyni…
Biruta Markuza, „Przyprawy z całego świata”
Tekst: Ewa Fot. Zysk i S-ka „«Mam, dodam, jaki będzie efekt?» Książka jest zbiorem elementarnych odpowiedzi…
Frittata po polsku
Zachciało nam się nagle i niespodziewanie jakiejś odmiany na kolację. Na pizzę za późno, bo ciasto…
Sos włoski do gołąbków
Poleca: Iwona Fot. Iwona Że gołąbki są pyszne, wie każdy. Czasem wystarczy zmienić nieco przygotowanie sosu,…
Scones owsiane z jabłkami
Przychodzi taki dzień, kiedy człowiek budzi się rano i myśli, że zjadłby ciepłą bułkę prosto z pieca. Niestety…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów