Klára Molnár i Tadeusz Olszański, „Na węgierskim stole. Pysznie i domowo”
Tekst: Ewa Fot. Studio Emka „Zapraszamy do stołu! Oczywiście na węgierskie jadło z czerwonym od papryki…
Polecane przepisy
Ida Kulawik „Słodka kuchnia roślinna” – recenzja
Nie jestem alergikiem. Nikt w mojej rodzinie – na szczęście – nie ma problemów z żadnymi…
Frittata ze szparagami i jarmużem
Poleca: Ewa Frittata to nic innego jak zapiekany omlet z dodatkami. Wrzucić do niego możecie wszystko,…
Piersi z kaczki z rozmarynem
Są takie dania, których nigdy nie miałam okazji jeść w „prawdziwej” wersji (np. sushi). Przygotowuję je…
Zupa z botwinką
Botwinka najczęściej kojarzy się z chłodnikiem. A co, jeśli ktoś chłodników nie lubi albo wiosna swoimi…
Semlor
Grudniowe świętowanie i ucztowanie zaczynamy od szwedzkich bułeczek semlor. Co prawda są to tradycyjnie bułeczki karnawałowe,…
Pączki kukurydziane z twarożkiem – bezglutenowe
Zewsząd słychać, że człowiek przyzwyczajony do glutenu będzie miał duży problem, żeby polubić bezglutenowe pieczywo czy…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów