Nutella z masy krówkowej (kajmaku)
Wszyscy lubią nutellę, ale też wszyscy mają świadomość, że to brązowa trucizna. Dlatego od paru lat…
Polecane przepisy
Ewa Hangel „Vegekociołkowanie” – recenzja
Kiedy słyszę „vege”, nabieram dystansu. Na razie opieram się wszelkim kulinarnym modom drugiej dekady XXI wieku….
Piernik staropolski
Kiedy przygotowujesz piernik staropolski po raz pierwszy w życiu, może Ci się wydawać, że coś jest…
Sałatka na krakersach
Sałatka na krakersach robi ostatnio furorę na blogach kulinarnych. Ktoś powiedział o niej, że „ma swoje…
Gołąbki z botwinki
W zasadzie to nie gołąbki, ale gołąbeczki 🙂 Liście botwinki do największych nie należą, więc po…
Muffinki z dżemem – zamiast pączków
Jeśli liczycie, że te muffinki z dżemem będą prawie jak pączki, to pamiętajcie, że „prawie” robi…
Biscotti czekoladowe
To co prawda ciastka „niepolskie”, ale bardzo pasują do polskich świąt! Czekolada i orzechy – nic więcej…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów