Julia Child „Francuski szef kuchni” – recenzja
To nie jest historia życia Julii Child. To prawdziwa, obszerna książka kucharska – pełna wiedzy, choć…
Polecane przepisy
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (podstawowy)
Kiedy już udało mi się stworzyć swój własny, wychuchany i wypieszczony, zakwas – przyszedł czas na…
Zatapiane rogaliki
Gdybym sama tego przepisu nie wypróbowała, to nie uwierzyłabym, że to się może udać! Zapraszam Was…
Udka zapiekane z ziemniakami (bez roboty!)
Nie jest to może „danie w 15 minut”, bo dość długo siedzi w piekarniku, ale na…
Bagietki na maślance
Fot. Ewa Od dłuższego czasu zbieram się do kupienia „rynienki” do wypieku bagietek. I pewnie kiedyś…
Ciasto 3 bit – dietetyczne
3 bit w wersji rozpustnej pojawił się na blogu przed chwilą. Ale żeby nie ucierpieli Ci,…
Szarlotka misiankowa
Nie wiem, czy cukiernicy warszawscy mają jakieś swoje magiczne składniki, które czynią to ciasto niezwykłym, czy…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów