Łosoś z warzywami w cieście francuskim
Danie idealne dla smakoszy łososia. Sprawdzi się na codzienny obiad, ale też jako miłe zaskoczenie dla…
Polecane przepisy
Tarta Julii Child z cebulą i kiełbasą
Znalazłam już co prawda swoje idealne ciasto kruche na spód do tarty (z przepisu na tartę…
Szybka sałatka z tortellini
Szybka – jak wszystko z wykorzystaniem tortellini. Oczywiście tylko wtedy, kiedy zdecydujesz się na zakup gotowych…
Sos ranczerski
Sos ranczerski to taki „podrasowany” sos czosnkowy. Doskonały do przekąsek i do grilla. Wbrew tej przydługiej…
Ewa Hangel „Vegekociołkowanie” – recenzja
Kiedy słyszę „vege”, nabieram dystansu. Na razie opieram się wszelkim kulinarnym modom drugiej dekady XXI wieku….
Ajvar
Ajvar to kolejny sos (po sosie tzatziki), który okazał się dla mnie niebywałym smakowo odkryciem. Pochodzi…
Crumble z rabarbarem
Co to jest crumble? Crumble to owoce zapiekane pod kruszonką. I nie tylko owoce, można też…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów