Francuski ślimak ze szpinakiem
Fot. Ewa Ten sposób zawijania francuskiego ciasta podpatrzyłam kiedyś na Pintereście, tyle że w…
Polecane przepisy
Zupa koperkowa
W naszym domu jadamy obiadokolacje. Dorośli w ciągu dnia jedzą jakieś zimne lub ciepłe przekąski, dzieci…
Łosoś z warzywami w cieście francuskim
Danie idealne dla smakoszy łososia. Sprawdzi się na codzienny obiad, ale też jako miłe zaskoczenie dla…
Baghrir – marokańskie naleśniki kakaowe
Przedziwne są te naleśniki. Po pierwsze nie mają w składzie jajek. Po drugie są na drożdżach…
Czapati, chapati, ćapati
To najprostsze chlebki świata. My powiedzielibyśmy – podpłomyki, a w kuchni indyjskiej nazywają je czapati (inaczej…
Bubble bread
W piątkowe poranki lubimy zjeść coś na słodko. Najczęściej jest to chałka, ale czasem przygotowuję jakąś…
Szarlotka
Szarlotka to chyba najbardziej klasyczne ciasto kuchni polskiej na jesień. Kiedy tylko zacznie się sezon na…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów