Szarlotka z budyniową pianką
Ciasto idealnie wpisujące się w jesienny klimat. Do tego przepyszne! Kruche, a zarazem wilgotne ciasto, kwaśne…
Polecane przepisy
Naany pomidorowe na zakwasie
Przepis na naany na drożdżach jest z nami na blogu już 2,5 roku! Bardzo często je…
Quatre-quarts, czyli ciasto 4/4 z jabłkami
Wydawnictwo Kobiece poprosiło nas o recenzję książki Sekrety francuskiej kuchareczki. Książka właśnie „się czyta”, a przepisy…
Chleb bananowy z jabłkami
I pomyśleć, że kiedyś chlebki bananowe zawsze piekły mi się z zakalcem! Nie żebym miała coś…
Kurczak po chińsku
Kuchnia Dalekiego Wschodu to dla mnie cały czas czarna magia. Jak już coś takiego przygotuję, to…
Orzeszki na dwa sposoby
Smak dzieciństwa i smak świąt! Do niedawna jadłam wyłącznie kupne orzeszki, ale dzięki nowemu kuchennemu gadżetowi…
Kompot z rabarbaru
Kompot z rabarbaru to klasyka, która w sezonie powinna się znaleźć w każdej kuchni. I nie…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów