Granola miodowa
To druga – po żurawinowej – granola, jaką robię najczęściej. I ciągle nie mogę się zdecydować,…
Polecane przepisy
Sałatka na krakersach
Sałatka na krakersach robi ostatnio furorę na blogach kulinarnych. Ktoś powiedział o niej, że „ma swoje…
Żytnie bułki z dynią
Poleca: Ewa Źródło: „Kuchnia” 2014, nr 11 Fot. Ewa Kolejna odsłona bułeczek z dynią. W porównaniu…
Chleb tygrysi
Na blogu trwa dłuższa przerwa spowodowana całkowitym brakiem czasu. Ale kiedy ostatnio na instagram wrzuciłam zdjęcie…
Czarno-biały sernik z porzeczkami
Chciałam zrobić tort na roczek dla Córki, ale taki, który nie miałby ciężkiej masy. Urodziny wypadają…
Szarlotka misiankowa
Nie wiem, czy cukiernicy warszawscy mają jakieś swoje magiczne składniki, które czynią to ciasto niezwykłym, czy…
Latte dyniowe
Korzenne aromaty najlepiej smakują jesienią i zimą. Koniecznie wieczorem, w ciepłym swetrze i z dobrą książką….
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów