Krem truflowy – do tortów, orzeszków i muffinów
Potraficie sobie wyobrazić coś naprawdę pysznego? Zróbcie to! A teraz wyobraźcie sobie, że istnieje smak jeszcze…
Polecane przepisy
Nocny chleb z makiem na zakwasie
Wyobrażacie to sobie? Wieczorem szybko wyrabiacie ciasto, wkładacie je do lodówki. Rano je wyciągacie i po krótkim…
Konrad Budzyk „Hummusy i pasty” – recenzja
Hummusu nie jadłam nigdy, z past kanapkowych najbardziej lubię twarożek urabiany z jogurtem, ale nie wiem,…
Leniwe z dynią
Mówić o dyni w samym środku wiosny to jak serwować pierniczki na Wielkanoc. Ale akurat dynia…
Sos tzatziki
Klasyka! Przyznam szczerze, że sos tzatziki jadłam po raz pierwszy, i to zrobiony przeze mnie, więc…
Chleb tostowy wg Hamelmana
Nie da się upiec w domu chleba tostowego takiego, jaki kupujemy w sklepach. Po prostu się…
Kompot z rabarbaru i jabłek
Nie ma lata bez kompotów. Staram się gotować je wieczorem – z dwóch powodów. Po pierwsze…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów