Karkówka pod pierzynką serowo-majonezową
To ulubione danie mojego Małżonka, a zarazem jedyna postać karkówki, jaką ja jestem w stanie zjeść….
Polecane przepisy
Ucierane z rabarbarem
Ciasto ucierane z rabarbarem piekłam tysiące razy. I nie tylko z rabarbarem, ale z przeróżnymi owocami. Zawsze…
Jajka w bułce
Poleca: Krolcia Fot. Krolcia Wersja zapiekanej jajecznicy, kiedy w sklepie brakuje ciasta francuskiego! Składniki: świeże bułeczki…
Tarta z botwinką i fetą
Botwinka i feta to od jakiegoś czasu moje ulubione połączenie. Te dwa smaki idealnie się dopełniają…
Kruche ciasteczka pisanki w paski
Miały to być pisanki, ale już po zrobieniu ciasta zorientowałam się, że nie mam w domu…
Pączki dyniowe
Ktoś mi ostatnio powiedział, że z pączkami jest dużo zachodu – ich wykonanie jest bardzo czasochłonne….
Fougasse
Fougasse to rodzaj płaskiego chleba, prosto z Prowansji. Przypomina trochę włoską focaccię. Wyróżnia się kształtem przypominającym…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów