Julia Child „Francuski szef kuchni” – recenzja
To nie jest historia życia Julii Child. To prawdziwa, obszerna książka kucharska – pełna wiedzy, choć…
Polecane przepisy
Całuski z jabłkami
Jak powiedział mój Syn: „Jabłko z ciastkami jest dobre, bo wtedy nawet nie czuć smaku jabłka”….
Zatapiane rogaliki
Gdybym sama tego przepisu nie wypróbowała, to nie uwierzyłabym, że to się może udać! Zapraszam Was…
Herbatniki Julii Child
Herbatniki Julii Child to kolejny przepis z książki Gotuj z Julią. Niezbędne przepisy i porady mistrzyni…
Chili con carne z pęczakiem
Chili con carne to jedno z moich ulubionych dań, bo robi się samo. Zanim zmielę mięso,…
Rosół po włosku
Podejrzałam ten przepis w programie telewizyjnym „Szczypta smaku”. Dobrze, że oglądałam go przez Internet, bo mogłam…
Kalafior zapiekany
Jakiś czas temu rozmawiałam z kuzynami ze Stanów, którzy powiedzieli mi, że Amerykanie kompletnie zwariowali na…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów