Drożdżówka z dynią
Uwielbiam jesień. Taką, kiedy na zewnątrz jest około 15 stopni, można wyjąć kolorowe apaszki, ale mróz…
Polecane przepisy
Do pieczenia! Gotowi?! Start! … czyli nasza pierwsza akcja kulinarna
To będzie wpis inny niż zwykle. Nie zaproponujemy Wam żadnego przepisu. Tym razem to my czekamy…
Konrad Budzyk „Hummusy i pasty” – recenzja
Hummusu nie jadłam nigdy, z past kanapkowych najbardziej lubię twarożek urabiany z jogurtem, ale nie wiem,…
Biruta Markuza, „Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku”
Tekst: Ewa Fot. Zysk i S-ka „Rozmiar mojej niewiedzy uświadomił mi pierwszy przepis, z którym się…
Batony z masłem orzechowym – tylko 3 składniki
Od miesiąca wymyślam, co włożyć Synowi do szkolnej śniadaniówki. Tak powstał cykl Lunchbox, czyli drugie śniadanie do…
Ciasteczka parmezanowe
Zawsze mam problem z proszeniem moich dzieci o użyczenie swoich rąk do zdjęcia – bo są…
Muffinki tiramisu
Pierwszy raz w życiu udało mi się ozdobić wypieki tak, jak były zdobione w oryginalnym przepisie….
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów