Zakwas żytni (II)
Dokładnie rok temu przygotowałam swój pierwszy zakwas żytni. Upiekłam na nim wiele chlebów, ale w końcu…
Polecane przepisy
Barszcz czerwony błyskawiczny
Jeśli brakuje czasu na zrobienie obiadu, można kupić barszcz w torebce i rozpuścić go w wodzie, ale po…
Kocie języczki
Kiedy tylko zobaczyłam u Julii Child nazwę „kocie języczki”, od razu przypomniały mi się małe czekoladki…
Julia Child „Gotuj z Julią. Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni” – recenzja
Od razu przechodzimy do sedna. Wstęp książki Julii Child Gotuj z Julią jest krótki, dwustronicowy. Nie ma…
Pizza słoneczko (pizza kwiat), czyli pizza z mięsem i szpinakiem
Uwielbiam ciasto drożdżowe za cuda, jakie można z niego robić. Ciasto wyglądające jak pizza słoneczko (choć…
Sos do warzyw na ciepło
Fot. Krolcia Kojarzycie taki produkt jak „sos do warzyw na ciepło”? Bardzo byłam go ciekawa i…
Tarta Julii Child z cebulą i kiełbasą
Znalazłam już co prawda swoje idealne ciasto kruche na spód do tarty (z przepisu na tartę…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów