Graham na zakwasie
Kiedy zaczynałam swoją przygodę z pieczeniem chleba, panicznie bałam się ciemnego pieczywa. W maszynie do pieczenia…
Polecane przepisy
Dynie na śniadanie
Co za pomysł! Taki łatwy, a daje tak niesamowity efekt. Kiedy zobaczyłam to zdjęcie na Moich…
Kalafior zapiekany
Jakiś czas temu rozmawiałam z kuzynami ze Stanów, którzy powiedzieli mi, że Amerykanie kompletnie zwariowali na…
Pączki ptysiowe Anny Starmach
Anna Starmach, autorka przepisu, reklamuje te pączki ptysiowe w następujący sposób: nie zawierają drożdży, więc nie…
Owsianka truskawkowa w szklance
Nadszedł sezon na truskawki! Są już dojrzałe i słodkie, więc pora na codziennie koktajle i inne eksperymenty…
Fougasse
Fougasse to rodzaj płaskiego chleba, prosto z Prowansji. Przypomina trochę włoską focaccię. Wyróżnia się kształtem przypominającym…
Chałka wg Jeffreya Hamelmana
Jeffrey Hamelman to autor książki Chleb, zwanej „Biblią chleba”. Na pierwszy rzut oka książka może odstraszać –…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów