Kulinarny e-book na Dzień Dziecka
||

Akwarium z galaretki i kulinarny e-book na Dzień Dziecka

To już tradycja. Blogerki kulinarne po raz kolejny przygotowały dla Was słodki poradnik! Ponieważ zbliża się czerwiec i wielkie świętowanie, ten e-book poświęcony jest dzieciom. Znajdziecie w nim kolorowe przepisy na kulinarne słodkości dla najmłodszych. Ale jestem pewna, że sami też z przyjemnością z nich skorzystacie – z tego się tak łatwo nie wyrasta. Panie i panowie, przed Wami – kulinarny e-book na Dzień Dziecka!

Co znajdziecie w środku?

24 kolorowe przepisy na słodkości,
wywiady z mamami, które prowadzą dziecięce biznesy,
wskazówki od dzieci, które podpowiadają, jak chciałyby spędzić Dzień Dziecka.

W projekcie brało udział 12 blogerek kulinarnych. Koordynacją projektu zajęła się Magdalena z bloga Czekoladowy Muffinek, skład i grafika to dzieło Sylwii z agencji reklamowej 13design, ja natomiast zadbałam o warstwę językową.

Jeśli znacie nasze poprzednie e-booki (bożonarodzeniowy i walentynkowy), wiecie, czego się spodziewać. Nie zwlekajcie dłużej!

Kliknijcie baner poniżej i otwórzcie darmowy e-book na swoim komputerze!

Dzien Dziecka ebook - baner 2

 

W e-booku znajdziecie między innymi przepis na:

Magiczne akwarium z galaretki

Akwarium z galaretki

Wydawało mi się, że przygotowanie tego deseru będzie dziecinnie proste. Moi synowie i córka pomogli przy mieszaniu galaretek, wszystko pięknie się schłodziło i… pojawił się problem. Wycięcie rybki z galaretki wcale nie jest takie łatwe! W końcu jednak się udało, a dzieci na tym skorzystały, bo na bieżąco wyjadały nieudane efekty mojej pracy.

Składniki

(na 3 porcje)
1 zielona galaretka
1 niebieska galaretka
1/2 czerwonej galaretki
płatki migdałów

W 3 miskach rozrabiamy proszek z galaretek, mieszając go z gorącą wodą. W przypadku galaretki zielonej i czerwonej dodajemy o połowę mniej wody niż w instrukcji na opakowaniu.

Do 3 małych szklanek wsypujemy na dno płatki migdałów. Rozlewamy do nich po równo zieloną galaretkę. Szklanki wstawiamy do lodówki.

Czerwoną galaretkę przelewamy do płaskiego naczynia, tak żeby po zastygnięciu miała wysokość ok. 1 cm. Naczynie wkładamy do lodówki.

Niebieską galaretkę póki co zostawiamy w temperaturze pokojowej.

Kiedy czerwona galaretka zastygnie (powinno to zająć maksymalnie godzinę), wycinamy z niej 3 rybki. Rybki umieszczamy na zastygniętej zielonej galaretce i zalewamy niebieską. Całość wstawiamy do lodówki i zostawiamy do całkowitego stężenia.

Podobne wpisy