||

Tagliatelle z łososiem i brokułami

Poleca: Ania

Fot. Ania

Czyli łosoś w mojej ulubionej postaci. Nawet teraz, kiedy ciąża sprawiła, że na ryby reaguję zdecydowanym „nie lubim!”, połączenie łososia, brokułów i makaronu jest w dalszym ciągu w kategorii – dobre 🙂

Potrzebujemy:
filet z łososia  – około 250-300 gram na dwie osoby
cebulę
brokuła
makaron tagliatelle (ja najbardziej lubię domowy, ale kupny też ok)
trochę śmietany

Łososia kroimy w kostkę, cebulę też. Podsmażamy cebulę, dodajemy łososia, solimy, podsmażamy.
W tym samym czasie gotujemy wodę na makaron, wrzucamy makaron, a po chwili brokuła. (Można go oczywiście ugotować osobno, ale mi się nie chce brudzić jeszcze jednego gara). Odcedzamy makaron z brokułem i dorzucamy do łososia. Dodajemy z 2 łychy śmietany i mieszamy. I gotowe.

Alternatywnie: Ewa
W zasadzie nic nie zmieniam 😉 Daję tylko makaron szpinakowy – pasuje mi kolorystycznie 😀 No i zdaje się, że porcje robię większe 😉

Fot. Ania

Fot. Ewa

Fot. Ewa

Podobne wpisy