Opcje druku:

Baghrir – marokańskie naleśniki kakaowe

Liczba porcji1 porcja

Składniki
 350 g kaszy manny
 150 g mąki pszennej
 2 łyżka/łyżki/łyżek kakao
 700 ml wody
 20 g świeżych drożdży
 24 łyżka/łyżki/łyżek cukru
 1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek soli
 1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek proszku do pieczenia
1

Wszystkie składniki z wyjątkiem proszku do pieczenia umieszczamy w misce i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodajemy proszek i delikatnie mieszamy. Ciasto będzie rzadkie, zdecydowanie bardziej płynne niż naleśnikowe, ale takie ma być, nie dodajemy do niego więcej mąki.

2

Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie ciasto zdecydowanie zgęstnieje.

3

Baghrir smażymy na rozgrzanej patelni do naleśników na małym ogniu wyłącznie z jednej strony!

Nutrition Facts

Servings 0