Opcje druku:

Frittata „po rosole”

Liczba porcji1 porcjaCzas gotowania/pieczenia/smażenia20 min

Składniki
 mięso z rosołu
 warzywa z rosołu: marchew, pietruszka, seler
 ziemniaki pozostałe z obiadu (opcjonalnie)
 1 szt. świeża cebula
 1 szt. świeża papryka
 kilka suszonych pomidorów
 4 szt. jajka
 100 g jogurtu naturalnego lub greckiego
 sól, pieprz, dowolne zioła
1

Ziemniaki kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle na złoto.

2

Pozostałe warzywa i mięso kroimy w kostkę i układamy w natłuszczonej formie na tartę.

3

Jajka mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Zalewamy masą jajeczną warzywa i mięso.

4

Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20 minut– aż masa się zetnie.

Nutrition Facts

Servings 0