Opcje druku:

Frittata ze szparagami i jarmużem

Liczba porcji2 porcje

Składniki
 8 szt. szparagów
 4 łyżka/łyżki/łyżek posiekanego jarmużu
 1 szt. mała cebulka
 kilka suszonych pomidorów
 ½ szt. czerwonej papryki
 2 łyżka/łyżki/łyżek startego parmezanu
 4 szt. jajka
 1 łyżka/łyżki/łyżek mleka
 sól, pieprz, oregano
1

Szparagi dokładnie myjemy, odrywamy końcówki (mniej więcej 1-2 cm) i gotujemy na parze przez ok. 5 minut Układamy je w natłuszczonych masłem naczyniach do zapiekania. Żeby było łatwiej jeść, można je pokroić na mniejsze kawałki.

2

Jajka roztrzepujemy z łyżką mleka. Dodajemy starty parmezan, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone suszone pomidory, posiekaną cebulę i jarmuż. Doprawiamy i wszystko dokładnie mieszamy. Powstałą masę wylewamy na szparagi.

3

Zapiekamy całość w 180 stopniach przez 15-20 minut – masa musi się ściąć. Przed podaniem posypujemy jeszcze tartym parmezanem.

Nutrition Facts

Servings 0