Opcje druku:

Granola Anny Starmach

Liczba porcji1 porcjaCzas gotowania/pieczenia/smażenia15 min

Składniki
 1 szkl. płatków owsianych
 ½ szkl. orzechów laskowych
 ½ szkl. rodzynek
 2 łyżka/łyżki/łyżek płatków migdałów
 6 szt. suszonych moreli (pokrojonych w małą kostkę)
 4 łyżka/łyżki/łyżek miodu
 2 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek cukru z wanilią (opcjonalnie)
 1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek cynamonu (opcjonalnie)
 1 łyżka/łyżki/łyżek brązowego cukru (opcjonalnie)
1

Wszystkie składniki mieszamy w misce. Jeśli mamy twardy miód, rozpuszczamy go najpierw, podgrzewając w garnuszku. Wysypujemy mieszankę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

2

Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut, w międzyczasie 2-3 razy mieszając składniki, żeby się nie przypaliły, tylko równomiernie opiekły.

3

Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
Podajemy np. z mlekiem albo jogurtem naturalnym słodzonym miodem.