Opcje druku:

Granola miodowa

Liczba porcji1 porcjaCzas gotowania/pieczenia/smażenia30 min

Składniki
 500 g płatków owsianych
 150 g migdałów blanszowanych
 50 g sezamu
 50 g pestek słonecznika
 200 g miodu
 150 g oleju roślinnego
 100 ml wody
1

W garnuszku podgrzewamy miód, olej i wodę, aż wszystkie składniki się połączą. Pozostałe składniki umieszczamy w misce, dodajemy podgrzaną miksturę i mieszamy dokładnie.

2

Przesypujemy całość na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, starając się rozłożyć granolę w miarę równomiernie.

3

Pieczemy w 160 stopniach przez ok. 30 minut, co jakiś czas mieszając.

4

Po tym czasie studzimy i przesypujemy granolę do słoika lub puszki. Przechowujemy szczelnie zamknięte.

Nutrition Facts

Servings 0