Opcje druku:

Musli dra Birchera, czyli owsianka na zimno

Liczba porcji4 porcje

Składniki
 200 g płatków owsianych (górskich lub błyskawicznych)
 200 ml zimnego mleka
 80 ml soku (np. z granatu)
 1 szt. soku z całej cytryny
 150 g jogurtu greckiego (lub naturalnego)
 2 łyżka/łyżki/łyżek płynnego miodu
 1 szt. jabłko ze skórką
 60 g suszonych owoców
 60 g orzechów (np. nerkowca)
 ziarenka granatu (lub inne świeże owoce)
1

Wieczorem płatki zalewamy zimnym mlekiem i sokiem owocowym. Mieszamy, przykrywamy folią i wstawiamy na noc do lodówki.

2

Rano dodajemy sok z cytryny, jogurt, miód i starte na grubych oczkach tarki jabłko (ze skórką!). Całość mieszamy i przekładamy do miseczek. Posypujemy z wierzchu suszonymi owocami, orzechami i ziarenkami granatu, ewentualnie innymi świeżymi owocami.

Nutrition Facts

Servings 0