Opcje druku:

Omlet ze szpinakiem i mozzarellą

Liczba porcji1 porcja

Składniki
 1 łyżka/łyżki/łyżek masła
 4 szt. lekko ubite jajka
 40 g pokrojonej mozzarelli
 garść liści szpinaku
 1 szt. czerwona papryka pokrojona w paski – do dekoracji (może być marynowana)
1

Na patelni rozgrzej masło, a gdy zacznie skwierczeć, przelej na nią lekko ubite jajka. Delikatnie rozprowadź je po całej powierzchni i smaż przez kilka sekund. Później przechyl patelnię i podważ boki omletu tak, żeby nieścięte jajka przepłynęły po spód.

2

Połóż na omlecie ser i szpinak i smaż kilka sekund. Gdy powierzchnia omletu zacznie się ścinać, złóż go na pół i smaż kilka sekund, dociskając do siebie brzegi omletu, żeby się skleiły.

3

Później delikatnie przewróć omlet na drugą stronę i smaż do momentu, kiedy zupełnie się zetnie.
Przełóż omlet na ciepły półmisek, pokrój na paski i udekoruj pociętą na paski papryką.

Nutrition Facts

Servings 0