Opcje druku:

Owsianka jabłkowa z jogurtem

Liczba porcji1 porcja

Składniki
 2 szt. jabłka
 ½ szkl. wody
 4 łyżka/łyżki/łyżek płatków owsianych
 1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek cynamonu
 400 g jogurtu greckiego
 1 łyżka/łyżki/łyżek miodu
 bakalie lub orzechy (opcjonalnie)
1

Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na kawałki. Przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia, po czym dorzucamy płatki owsiane.

2

Gotujemy całość do miękkości płatków, czyli przez kilka minut. Na koniec dodajemy cynamon.

3

Miękkie płatki z jabłkami zostawiamy do przestudzenia. Można taki mus przygotować wcześniej i przechowywać go w lodówce.

4

Mus jabłkowy przekładamy do szklanki na przemian z jogurtem posłodzonym łyżką miodu. Posypujemy bakaliami lub orzechami.

Nutrition Facts

Servings 0