Opcje druku:

Placuszki z botwinką

Liczba porcji1 porcja

Składniki
 1 szkl. mleka
 1 ¼ szkl. mąki
 2 szt. jajka
 0,50 szt. pęczka botwinki - same liście
 1 łyżka/łyżki/łyżek natki pietruszki
 1 łyżka/łyżki/łyżek szczypiorku
 1 szt. mała cebula
 sól,pieprz
1

Zieleninę, czyli liście botwinki, szczypiorek i natkę, siekamy drobno. Cebulę również siekamy.

2

Jajka roztrzepujemy mikserem albo trzepaczką. Dodajemy mleko i mąkę i miksujemy/mieszamy. Dodajemy posiekane pozostałe składniki i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W razie potrzeby dodajemy trochę mleka lub mąki, żeby uzyskać konsystencję trochę gęstszą niż ciasta naleśnikowego. Chodzi o to, żeby placki nie rozlewały się za bardzo po wyłożeniu porcji na patelnię.

3

Smażymy z obu stron na suchej patelni do naleśników.

Nutrition Facts

Servings 0