Opcje druku:

Placuszki z kaszy manny

Liczba porcji10 porcji

Składniki
 1 szkl. kaszy manny
 1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek proszku do pieczenia
 1 szkl. mleka
 2 łyżka/łyżki/łyżek oleju
 1 łyżka/łyżki/łyżek cukru lub miodu
 1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek cynamonu
1

Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce i miksujemy albo mieszamy trzepaczką na jednolitą masę – tylko do połączenia składników.

2

Odstawiamy ciasto na kilka minut, żeby zgęstniało (bezpośrednio po wymieszaniu będzie dość płynne). Jeśli po tym czasie rozlewa się jeszcze za bardzo na taleni, można dodać odrobinę manny lub mąki.

3

Nakładamy łyżką małe porcje ciasta na patelnię do smażenia naleśników. Smażymy z obu stron na złoto na średnim ogniu.

Nutrition Facts

Servings 0