Granola cytrusowa
Składniki
2 szkl. płatków owsianych (błyskawicznych lub górskich)
½ szkl. dowolnych otrębów
½ szkl. wiórków kokosowych
½ szkl. posiekanych migdałów
½ szkl. posiekanych orzechów (włoskich, pekan albo innych)
½ szkl. rodzynków lub innych bakalii
2 łyżka/łyżki/łyżek siemienia lnianego
3 łyżka/łyżki/łyżek miodu
2 łyżka/łyżki/łyżek oleju
sok z 2 pomarańczy
1
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jeśli będą wciąż zbyt sypkie, można dodać odrobinę więcej oleju. Rozkładamy mieszankę równomiernie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
2
Pieczemy w 170 stopniach przez 20-25 minut w międzyczasie kilkakrotnie mieszając.
Składniki
Składniki
2 szkl. płatków owsianych (błyskawicznych lub górskich)
½ szkl. dowolnych otrębów
½ szkl. wiórków kokosowych
½ szkl. posiekanych migdałów
½ szkl. posiekanych orzechów (włoskich, pekan albo innych)
½ szkl. rodzynków lub innych bakalii
2 łyżka/łyżki/łyżek siemienia lnianego
3 łyżka/łyżki/łyżek miodu
2 łyżka/łyżki/łyżek oleju
sok z 2 pomarańczy
Przepis
1
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jeśli będą wciąż zbyt sypkie, można dodać odrobinę więcej oleju. Rozkładamy mieszankę równomiernie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
2
Pieczemy w 170 stopniach przez 20-25 minut w międzyczasie kilkakrotnie mieszając.