Ciasto marchewkowe z wytłoczyn po soku
Przed dodaniem tego przepisu zastanawiałam się, kiedy przypada sezon na ciasto marchewkowe. Pierwsza myśl – jesień….
Przed dodaniem tego przepisu zastanawiałam się, kiedy przypada sezon na ciasto marchewkowe. Pierwsza myśl – jesień….
Ciasto jogurtowe, bo na jogurcie naturalnym – to oczywiste. A proste, bo nie trzeba nic mieszać….
Intrygowała mnie babka z dodatkiem majonezu, ale przez długi czas bałam się jej spróbować. W tym…
Dynia, dynia, dynia na wszystkie sposoby. W okresie od jesieni do zimy wykorzystują ją, kiedy tylko…
Uwielbiam cytrynowe smaki, szczególnie wtedy, kiedy za oknem robi się gorąco. A przyznacie, że wiosna w…
Wielkanoc bez jajek jest jak Boże Narodzenie bez śniegu. Tyle że ostatnio pogoda płata nam figle…
Od kilku już lat trzy razy do roku muszę wspinać się na wyżyny swojej kreatywności, żeby…
W tym cieście nie ma grama sztucznego barwnika. Za zieleń odpowiadają świeże liście szpinaku. Można je…
Przepis z serii – nie mam czasu, nie umiem piec, ale to potrafię zrobić. Naprawdę, nawet…