Nutella z masy krówkowej (kajmaku)
Wszyscy lubią nutellę, ale też wszyscy mają świadomość, że to brązowa trucizna. Dlatego od paru lat…
Wszyscy lubią nutellę, ale też wszyscy mają świadomość, że to brązowa trucizna. Dlatego od paru lat…
Placki smażone na suchej patelni to u nas w domu hit od zawsze. Przygotowuję je kilka…
Próbowałam wielu specyfików – robiłam mikstury z bananów, daktyli, kakao, z awokado, słodziłam miodem, nie słodziłam wcale….
W tym roku nareszcie spełniłam jedną ze swoich kulinarnych zachcianek i kupiłam maszynę do lodów. Najzwyklejszą, względnie…
Przedziwne są te naleśniki. Po pierwsze nie mają w składzie jajek. Po drugie są na drożdżach…
To jest dopiero pomysł! Jeśli lubicie placki ziemniaczane, ale przeraża Was smażenie ich na dużej ilości tłuszczu…
W Krakowie mieszkam od kilkunastu lat, ale małdrzyków nigdy dotąd nie jadłam. Być może dlatego, że…
Mówić o dyni w samym środku wiosny to jak serwować pierniczki na Wielkanoc. Ale akurat dynia…
Moje dzieci uwielbiają chleb tygrysi. W smaku jest zupełnie zwyczajny, ale cały jego urok tkwi w popękanej…