Nutella z masy krówkowej (kajmaku)
Wszyscy lubią nutellę, ale też wszyscy mają świadomość, że to brązowa trucizna. Dlatego od paru lat…
Wszyscy lubią nutellę, ale też wszyscy mają świadomość, że to brązowa trucizna. Dlatego od paru lat…
Potraficie sobie wyobrazić coś naprawdę pysznego? Zróbcie to! A teraz wyobraźcie sobie, że istnieje smak jeszcze…
Rzadko kupuję marcepan. Po pierwsze jest trudno dostępny, a po drugie – trochę za słodki, żeby…
Próbowałam wielu specyfików – robiłam mikstury z bananów, daktyli, kakao, z awokado, słodziłam miodem, nie słodziłam wcale….
Nareszcie! W wieku 30 lat nauczyłam się piec biszkopty. Lepiej późno niż wcale. Nie będę już…
Nie umiem piec biszkoptów. Już myślałam, że nigdy się tego nie nauczę. Próbowałam setek przepisów i…
Nie mam pojęcia, dlaczego ten post pojawia się na blogu tak późno. Przecież, by powstał domowy…
Jakie to jest dobre! Jeden przepis na frużelinę już mamy na blogu. Ten różni się nieznacznie,…
Polewa czekoladowa często pojawia się w naszych przepisach. Zazwyczaj wyłącznie jako adnotacja: „udekorować polewą czekoladową”. A…