Keks z warzywami
Keks musi mieć w sobie dużo dobra. To nie jest zwyczajne ciasto, keks to ciasto „na…
Keks musi mieć w sobie dużo dobra. To nie jest zwyczajne ciasto, keks to ciasto „na…
Trochę czasu już w życiu spędziłam w kuchni, a prostota pewnych dań cały czas mnie zadziwia….
Botwinka i feta to od jakiegoś czasu moje ulubione połączenie. Te dwa smaki idealnie się dopełniają…
Mówić o dyni w samym środku wiosny to jak serwować pierniczki na Wielkanoc. Ale akurat dynia…
Pesto uwielbiam, głównie to z jarmużu, ale pesto z buraków nie jadłam jeszcze nigdy. Skusił mnie…
Gruzińskie chlebki chaczapuri to rodzaj pieczywa przygotowywanego na patelni. Do środka można dać dowolne nadzienie. Najczęściej…
Jogurtowe ciasto drożdżowe jest jednym z moich ulubionych. Przygotowuje się z niego tureckie bułeczki o nazwie…
Szakszuka to jedno z lepszych dań z wykorzystaniem jajek, zaraz po jajecznicy. Przygotowuję ją najczęściej na…
Nie przepadam za batatami. Zdecydowanie wolę tradycyjne ziemniaki. Ale w tych kotelcikach prawie ich nie czuć….