Batbout – chlebki z kaszy manny smażone na patelni
Wiedziałam, że kiedy założę na Facebooku grupę dla osób, które lubią piec, nie tylko pomogę innym zacząć…
Wiedziałam, że kiedy założę na Facebooku grupę dla osób, które lubią piec, nie tylko pomogę innym zacząć…
To najprostsze chlebki świata. My powiedzielibyśmy – podpłomyki, a w kuchni indyjskiej nazywają je czapati (inaczej…
Podpłomyki to dobre rozwiązanie dla osób, które szukają sposobu na szybkie i łatwe w przygotowaniu domowe…
Gruzińskie chlebki chaczapuri to rodzaj pieczywa przygotowywanego na patelni. Do środka można dać dowolne nadzienie. Najczęściej…
Pita to kapryśne chlebki. Nie zawsze wychodzą takie, jak powinny. Czasem nie chcą się „napompować”. Ale…
Uwielbiam wszelkiego typu płaskie pieczywo – czy to z piekarnika, czy z patelni. Te owsiane podpłomyki…
Kupowaliście kiedyś chrupkie pieczywo w sklepie? Podobno jest zdrowsze, bardziej „fit” itd. Ja zdecydowanie wolę puszyste…
Przepis na naany na drożdżach jest z nami na blogu już 2,5 roku! Bardzo często je…
Fougasse to rodzaj płaskiego chleba, prosto z Prowansji. Przypomina trochę włoską focaccię. Wyróżnia się kształtem przypominającym…