Nutella z masy krówkowej (kajmaku)
Wszyscy lubią nutellę, ale też wszyscy mają świadomość, że to brązowa trucizna. Dlatego od paru lat…
Wszyscy lubią nutellę, ale też wszyscy mają świadomość, że to brązowa trucizna. Dlatego od paru lat…
Kiedy pierwszy raz zobaczyłam deser baked Alaska, wiedziałam, że prędzej czy później muszę go zrobić. Niestety…
Próbowałam wielu specyfików – robiłam mikstury z bananów, daktyli, kakao, z awokado, słodziłam miodem, nie słodziłam wcale….
Jesień przyszła! W tym roku nie czaiła się za progiem, tylko uderzyła od razu temperaturami o…
Od miesiąca wymyślam, co włożyć Synowi do szkolnej śniadaniówki. Tak powstał cykl Lunchbox, czyli drugie śniadanie do…
To już tradycja. Blogerki kulinarne po raz kolejny przygotowały dla Was słodki poradnik! Ponieważ zbliża się…
Kontynuujemy wątek walentynkowy. I przygotowujemy się do wielkiej niespodzianki, która już jutro pojawi się na blogu….
Zaczynamy przygotowania do Bożego Narodzenia 2016! W zasadzie to zaczęłam już parę tygodni temu od nastawienia…
Nigdy w życiu nie robiłam sama makaronu. Wydawało mi się zawsze, że to strasznie trudne zadanie….