Tort naleśnikowy
Składniki
810 szt. naleśników
pół słoiczka dżemu
200 g twarogu
2 łyżka/łyżki/łyżek cukru
jogurt naturalny
polewa czekoladowa
orzechy, np. nerkowca
1
Smażymy 8-10 naleśników, najlepiej niewielkich.
2
Twaróg ucieramy z cukrem pudrem i jogurtem. Jogurtu dodajemy tyle, żeby twarożek nie był suchy, ale też nie rozpływał się na boki.
3
Układamy naleśniki jeden na drugim, przekładając je na przemian dżemem i masą twarogową. Na samej górze rozprowadzamy polewę czekoladową i dekorujemy całość posiekanymi orzechami.
Składniki
Składniki
810 szt. naleśników
pół słoiczka dżemu
200 g twarogu
2 łyżka/łyżki/łyżek cukru
jogurt naturalny
polewa czekoladowa
orzechy, np. nerkowca
Przepis
1
Smażymy 8-10 naleśników, najlepiej niewielkich.
2
Twaróg ucieramy z cukrem pudrem i jogurtem. Jogurtu dodajemy tyle, żeby twarożek nie był suchy, ale też nie rozpływał się na boki.
3
Układamy naleśniki jeden na drugim, przekładając je na przemian dżemem i masą twarogową. Na samej górze rozprowadzamy polewę czekoladową i dekorujemy całość posiekanymi orzechami.