Frittata „po rosole”
Składniki
mięso z rosołu
warzywa z rosołu: marchew, pietruszka, seler
ziemniaki pozostałe z obiadu (opcjonalnie)
1 szt. świeża cebula
1 szt. świeża papryka
kilka suszonych pomidorów
4 szt. jajka
100 g jogurtu naturalnego lub greckiego
sól, pieprz, dowolne zioła
1
Ziemniaki kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle na złoto.
2
Pozostałe warzywa i mięso kroimy w kostkę i układamy w natłuszczonej formie na tartę.
3
Jajka mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Zalewamy masą jajeczną warzywa i mięso.
4
Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20 minut– aż masa się zetnie.
Składniki
Składniki
mięso z rosołu
warzywa z rosołu: marchew, pietruszka, seler
ziemniaki pozostałe z obiadu (opcjonalnie)
1 szt. świeża cebula
1 szt. świeża papryka
kilka suszonych pomidorów
4 szt. jajka
100 g jogurtu naturalnego lub greckiego
sól, pieprz, dowolne zioła
Przepis
1
Ziemniaki kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle na złoto.
2
Pozostałe warzywa i mięso kroimy w kostkę i układamy w natłuszczonej formie na tartę.
3
Jajka mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Zalewamy masą jajeczną warzywa i mięso.
4
Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20 minut– aż masa się zetnie.