Naleśniki idealne
Składniki
300 ml mleka
12 szt. jajka (w zależności od tego, jak są duże; na podwójną porcję wystarczy dać 3 sztuki)
szczypta soli
30 g roztopionego masła
125 g mąki pszennej
1
Na początek roztapiamy masło i studzimy.
2
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Dodajemy przestudzone masło.
3
Smażymy naleśniki na mocno rozgrzanej patelni do naleśników (bez tłuszczu!). Dosłownie po minucie z każdej strony. A po przewróceniu nawet minuty nie trzeba ich trzymać na patelni.
Składniki
Składniki
300 ml mleka
12 szt. jajka (w zależności od tego, jak są duże; na podwójną porcję wystarczy dać 3 sztuki)
szczypta soli
30 g roztopionego masła
125 g mąki pszennej
Przepis
1
Na początek roztapiamy masło i studzimy.
2
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Dodajemy przestudzone masło.
3
Smażymy naleśniki na mocno rozgrzanej patelni do naleśników (bez tłuszczu!). Dosłownie po minucie z każdej strony. A po przewróceniu nawet minuty nie trzeba ich trzymać na patelni.